Sök
Stäng denna sökruta.
Typ: Studiebesök
Datum: 24 april 2024 17:00
Sista anmälningsdag: 22 april 2024
Plats: Parkgatan 2, 412 56 Göteborg
Antal platser: 29
Aktiviteten är endast för medlemmar.
Bli medlem eller logga in för att anmäla dig.

Studiebesök

Dicksonska Palatset

Under våren kommer Dicksonska Palatset, som byggdes vid Heden 1862, slå upp sina dörrar för göteborgarna efter att länge ha levt en slumrande tillvaro. Sedan 2022 genomgår den nästan tusen kvadratmeter stora byggnaden en omfattande, men varsam renovering, för att inrymma restaurang och evenemangs- och kontorsverksamhet. Bakom projekteringen står Liljewall Arkitekter och arbetet har genomförts av FO Peterson.

 

Passa på att se det ståtliga palatset från insidan innan det öppnar för allmänheten! Den 24 april är BTF välkomna på studiebesök för att få höra om byggnaden och projektet. Medverkar gör projektledaren Ulf Bengtsson från Higab som äger och förvaltar huset, arkitekten Lars Olausson från Liljewall och byggnadsantikvarien Martin Lindholm.

 

Här kan du läsa mer om projektet.

 

Anmälan till BTF:s studiebesök görs från och med nu på föreningens hemsida btf.nu. Du måste först logga in för att kunna anmäla dig.

Numera måste du också ha betalat din årsavgift för att kunna anmäla dig till studiebesöken. Det gör du också på hemsidan. Tänk på att endast medlemmar är välkomna.

Dela