K21 14:8

K21 14:8

Här kan du läsa om BTF:s studiebesök på K21 samt se lite bilder därifrån.

09 oktober 2014 17:00

08 september 2014

02 oktober 2014

Den 9 oktober träffades ca 50 BTF:are för att besöka K21, Husvärdens kontorsbyggnad vid Krokslätts fabriker. Huset är ritat av arkitektbyrån Gert Wingårdh och har miljöklassificering Guld. Speciellt för huset är att östra fasaden har ett "green room", där bildar spalterna 3,6 meter djupa inglasade balkonger som kan användas som extra arbetsyta eller social samvaro. Utrymmena är fyllda med utemöbler och växter. Mycket trevlig miljö!

Vi hälsades välkomna av Lennart Larsson på Husvärden, bjöds på fika. Johan Eklind (Wingårdhs), Berth Olsson (Bengt Dahlgrens) och Peter Fredriksson (K21 Entreprenad) berättade allmänt om området och K21 huset.

Därefter var det rundvandring i grupper. Vi fick besöka SE Bankens kontor, CPAC Systems kontor och lab. CPAC arbetar med utveckling och integration av säkerhetskritiska elektroniska styrsystem för alla typer av kommersiella fordon.

Vi besökte även Art Clinics lokaler. Klinikens stora operationsenhet består av fyra stora operationssalar som är utrustade med högteknologisk MTA-utrustning samt ett ventilationssystem som ger en extraordinär steril miljö. Kliniken är Nordens modernaste inom specialistvård.

Vi tackar våra värdar för ett mycket intressant studiebesök!

Text Tina Hering

Bilder Tomas Käll