Kuggen på Lindholmen 11:8

Kuggen på Lindholmen 11:8

Här hittar du bilder och text från vårt studiebesök på Kuggen på Lindholmen.

27 oktober 2011 11:30

05 oktober 2011

24 oktober 2011

BTF studiebesök på Kuggen

 

Den 27 oktober samlades ca 65 personer vid Kuggen på Lindholmen. Vi började studiebesöket med mingel och lite lättare lunch. Därefter var det information från Anna Eckerstig Chalmersfastigheter, Charlotte Erdegard från Wingårdhs, Bengt Johansson från Thyréns samt Sussane Lundberg, Peab. Det var mycket intressant att få höra husets historia från första tanke till färdig byggnad.

Chalmersfastigheter ville bygga en byggnad som skulle sticka ut, resultatet blev en rund byggnad där varje våningsplan har utformats som ett liggande kugghjul, därav byggnadens namn. Byggnaden består av 190 kuggar där varje kugge är en kontorsmodul. Fem kuggar är staplade på varandra och varje våningsplan är större än planet nedanför och bildar ett överhäng. Den annorlunda fasaden består av 3970 plattor av skärmtegel i häftiga färger, bland annat starkt rött, grönt och gult.

I november 2009 började Peab bygga Kuggen, som ritades av Wingårdhs arkitektkontor och konstruerades av Thyréns. Nu i sommras skedde inflyttningen. Kuggen har  4 200 kvadratmeter lokalyta.

Efter den intressanta infomationen var det både utvändig och invändig rundvandring. Vi tackar för ett mycket trevligt och givande studiebesök.

 

Text: Camilla Juthage

Foto: Marianne Möller