Sök
Stäng denna sökruta.
Typ: FÖRETAGSAFTON
Datum: 19 oktober 2023 17:00
Första anmälningsdag: 21 september 2023
Sista anmälningsdag: 12 oktober 2023
Plats: Packhusplatsen 3, första våningen.

FÖRETAGSAFTON

Missa inte årets Företagsafton!

Finns det fortfarande tid att göra något åt miljön och klimatet, eller är det försent? Spelar det någon roll att vi anstränger oss när världen ändå är i obalans, och Sverige bara står för några procent av de globala utsläppen? Varför ska vi föreskriva en produkt som har en bättre livscykelanalys än ett billigare alternativ?

 

Årets företagsafton har temat Ekologiskt hållbart byggande och tar upp viktiga frågor om hur branschen kan hushålla med resurser, och jobba långsiktigt med såväl återbruk som återvinning.

Medverkar gör inte mindre än fyra företag som kommer att berätta om hur de arbetar för att bidra till ett bättre klimat. Så här presenterar de sig själva:

 

Roommejts

”Vi tror på vikten av att ha ett kontor som attraherar medarbetare. Går attraktion och ett hållbart byggande ihop? Med rätt förutsättningar kan en systemvägg återbrukas både en och flera gånger, utan att göra avkall på funktion och design.  Vi hoppas kunna inspirera och informera kring byggandet av våra systemväggar med utgångspunkt i att vi ska bygga hållbart för framtida bruk.”

 

Saint-Gobain Ecophon Sverige

”Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför akustiksystem som bidrar till en bra arbetsmiljö och till människors välbefinnande i skolor, kontor och sjukhus. Vi jobbar ekologiskt hållbart med material som kan användas i projekt efter projekt i ett cirkulärt återbrukssystem så länge som man vill. Men vad är ljud och hur fungerar det? Och hur påverkas det av hur ett rum är byggt? Välkommen att lyssna när vi berättar om grundläggande akustik.”

 

Martela

”I en föränderlig värld behövs hållbara, cirkulära och flexibla lösningar för kontoret. Martela har ett koncept för flexibel hyra, där högkvalitativa möbler och inredning tillhandahålls som en tjänst som är lätt att ändra vid behov. Martelas specialist kommer att berätta mer om detta och hur man bäst anpassar kontoret för en hållbar framtid.”

 

ByDemand

”Vi är ett konsultföretag inom VVS som arbetar med inneklimatlösningar på ett holistiskt sätt. Vi utgår från vilket resultat vi vill uppnå och hur vi kan nå dit med minsta möjliga miljöpåverkan. Under kvällen kommer vi prata om hur man kan få ett bättre inomhusklimat till lägre energianvändning.”

 

Kvällen arrangeras i samarbete med Tenant & Partners som både upplåter sina nya lokaler till oss och sponsrar med mat och dryck.

Så här berättar de om sig själva:

”Vi skapar och utvecklar arbetsplatser som möter de mänskliga, ekonomiska och planetära behoven i arbetslivet, detta med fokus på den fysiska arbetsplatsen och nya arbetssätt som hjälper organisationer att nå sina mål och sin vision. Tillsammans skapar vi ett inspirerande och meningsfullt arbetsliv.”

Välkommen till Packhusplatsen 3, första våningen!

Anmälan görs på BTF:s hemsida via formuläret nedan. Observera att anmälan endast är öppen för föreningens medlemmar. Eventuell gäst måste alltså också vara medlem.

Dela