Öijared 14:5

Öijared 14:5

Här kan du läsa om BTF:s studiebesök på Öijared golfhotell samt se lite bilder därifrån.

18 juni 2014 16:30

28 maj 2014

13 juni 2014

Den 18 juni träffades ca 35 BTFare för gemensam bussresa till Öijareds golfklubb. Klubbhuset på Öijared ritades av Wingårdh arkitektkontor 1988. En byggnad som var lika mycket landskap som hus. Uppmärsammad och prisad. Alldeles i dagarna har ett nytt hotell invigts. Hotellet är sammanbundet med klubbhuset och är ritat av det unga kontoret Kjellgren Kaminsky Architecture, med Johan Brandström som ansvarig arkitekt.

Studiebesöket började med fika i det befintliga klubbhuset, därefter fick vi en guidad rundvandring genom de båda byggnaderna, invändigt som utvändigt. Hotellet har 34 rum med en unik lösning med 6 rumshotell vilket gör det möjligt att få plats med ca 200 gäster.

Efter studiebesöket inledde Jonas Brandström med en presentation om Öijareds historia. Därefter samtalade Gert Wingårdh och Johan Brandström om mötet mellan de två byggnaderna och om vad som gör att vi beundrar gestaltningen av ett hus i Hundra år. Detta var ett mycket intressant och berikande samtal lett av arkitekturkritikern och journalisten Mark Isitt. Stort tack till alla önskar vi i BTF.

 

Text Camilla Juthage

Bilder Roland Börjesson