Studiebesök Gunnebo slott och trädgårdar 19:6

Rekonstruktion av orangeri från 1790: talet 19:6

Här kan du snart läsa om och se bilder från vårt besök på Gunnebo slott och trädgårdar. Vi såg på slottet, fick en bildvisning och åt en fantastisk smörgås innan vi såg på det rekonstruerade orangeriet.

Rekonstruktion av orangeri från 1790: talet 19:6

11 september 2019 18:00

04 juli 2019

29 augusti 2019

Gorillabur i en av landets vackraste slottsträdgårdar

När man närmar sig Gunnebo Slott från busshållplatsen på Rådavägen är det kanske den finaste vägen in till området. Rakt fram och uppför backen ligger slottet, men man kan också gå genom det som av timmermännen kallats för ”Gorillaburen”. Det är egentligen ett så kallat treillage, där de klippta lindarna bildar en lövsal.

I början av september besökte BTF slottet och fick en fin presentation av intendent Johanna Lindén och slottsarkitekt Stefan Günther om utvecklingen av Gunnebo Slott och Trädgårdar till en av landets vackraste slottsträdgårdar. 1949 gick slottet över i kommunal ägo och 1996 inleddes det stora arbete som vi i dag börjar se resultatet av. Riksantikvarieämbetet och Mölndals kommun ansvarar gemensamt för arbetet. I rundvisningen ingick Orangeriet som uppfördes ursprungligen i slutet av 1700-talet för att förse hushållet med livsmedel som var okända för vårt klimat. Projekten på området samlar hantverkskunskap från hela regionen för att främja hantverkstraditionens utveckling bland unga hantverkare.

 

Text skriven av Johan Engström samt redigerad av Paula Isaksson