Sök
Stäng denna sökruta.
Typ: Studiebesök
Datum: 27 maj 2024 15:00
Sista anmälningsdag: 23 maj 2024
Plats: Gunnebo Slott
Samling: Gunnebo Slott
Antal platser: 25
Aktiviteten är endast för medlemmar.
Bli medlem eller logga in för att anmäla dig.

Studiebesök

Välkommen på visning av Gunnebo slott och trädgårdar!

Gunnebo slott byggdes för 230 år sedan och är ett av Sveriges mest stilrena exempel på nyklassicistisk byggnads­konst. Slottet ligger naturskönt i Gunnebo naturreservat och genomgår sedan ett tag tillbaka en omfattande restaurering på både ut- och insidan. Fasaden har målats om och i det invändiga arbetet deltar bland annat antikvarier, konservatorer och timmermän. Ett annat ambitiöst projekt som hör till slottet har varit rekonstruktionen av det gamla Orangeriet.

 

Den 27 maj kommer vi bli rundvisade och få höra om projektet av såväl slottsarkitekten och slottsintendenten som ansvariga snickare och målare. Missa inte det!

 

Så här ser programmet ut:

15.00  Slottsarkitekt Stefan Günther och snickaren Andreas Bergerson visar oss slottet

15.45 Vi hämtar kaffe/te och kanelbulle inne på Kaffehus och Krog

16.00 Slottsintendent Johanna Lindén guidar oss i det nya orangeriet

16.30 Tomas Pettersson och Linus Petterson från Kent P Måleri & Byggnadsvård AB berättar om och visar sitt specialmåleri.

Vi avslutar besöket vid 17-tiden.

 

Om du åker kollektivt:

Buss 753 avgår från Heden eller Mölndals Bro och stannar vid Gunnebo Park. Från hållplatsen är det cirka en kilometers vacker promenad till slottet. OBS! Buss 753 till Mölndal via Chalmers tar cirka 50 min, välj istället buss 753 till Mölndal via Helenedal för kortare resväg.

Om du kör bil:

Parkering finns utmed John Halls väg och vid lantgården.

Anmälan till studiebesöket gör du här på hemsidan. Du måste först logga in för att kunna anmäla dig. Tänk på att du måste ha betalat din årsavgift för att delta i föreningens  aktiviteter.

Kostnad: 100 kr. Swishas till Inger Skogsberg vid besöket.

Dela