Sök
Stäng denna sökruta.

NYHETSBREV MARS–22

Årsmöte med distans

3 mars 2022

För andra året i rad, och förhoppningsvis för sista gången, blev BTF:s årsmöte den 24 februari ett digitalt evenemang. I år inleddes det dock med ett föredrag på temat arkitekturen i Göteborg, som hölls av arkitekten Anders Svensson. (Se separat artikel här i nyhetsbrevet.)

Johan Engström som är föreningens ordförande hade förtroendet att hålla i klubban på årsmötet.  Punkterna på dagordningen avverkades i snabb takt och precis som sist har pandemin gjort det svårt att få tag på nya styrelseledamöter.  Men en solglimt i mörkret är styrelsens nya medlem Niklas Bidestedt som tar över rollen som skattmästare. (Se separat artikel här i nyhetsbrevet.) Kvarvarande vakanser är klubbmästare, vice webbansvarig och vice sekreterare. Valberedningens avgående ordförande Gunilla Murnieks hoppades dock att det ska bli enklare att knyta kontakter, och adjungera till styrelsen, så fort alla börjar träffas igen.

Mikael Pousette, som har gått över från klubbmästare till vice klubbmästare, berättade kort om föreningens resplaner. Efter två år med inställda resor är siktet inställt på New York i november. I bakfickan har han också några förslag på rundresor i Sverige, men behöver klura lite mer på dem.

Nu när restriktionerna har släppt kan också studiebesöken komma igång igen. Det första inplanerade är Sjöfartsmuseets spännande tillbyggnad i september. (Se separat artikel här i nyhetsbrevet). Veteranerna planerar för en båtresa i maj och en tur ner till Halland i höst. Kanske blir det även någonting i Göteborg.

Mötet avslutades med att Johan uppmanade deltagarna att komma med förslag på studiebesök, föreläsare och utflykter.

Text: Paula Isaksson

Dela