Sök
Stäng denna sökruta.

NYHETSBREV AUGUSTI -23

BTF besökte världsunik entréhall

16 augusti 2023

Den gemensamma lobbyn för både hotell- och kontorshyresgäster i Kineum är världsunik. Konceptet har sålt sig själv och i mitten av juni fick BTF:s medlemmar möjlighet att komma in och både se och höra om det som gör byggnaden speciell.

BTF:s studiebesök på Kineum leddes av Ola Hansson, avdelningschef på NCC Property Development. Vid sin sida hade han också Christopher Grujovic, utvecklare på Jazy´s Hotel & Resort som hyr elva våningar i byggnaden.

Kvällen startade på Jazy´s konferensavdelning där Ola Hansson berättade om tanken ”Ett levande hus” som har varit projektets ledstjärna. Det var också det som gav byggnaden dess namn då ”Kin” står för kinetik (rörelse) och ”um” kommer av hem. Det som utmärker huset är den stora entréhallen som är gemensam för hotellets gäster och hyresgäster. Den ska fungera som ”husets vardagsrum” med bar, restaurang och saluhall, och konceptet är unikt i världen, berättade Ola Hansson.

Slog ner varannan påle

Förutom hotellet innehåller Kineum tolv våningar med kontor. Bland annat hyr NCC själva sex våningar för sin egen verksamhet och i dagsläget är alla ytor uthyrda.

Bakom gestaltningen står Reflex arkitekter. Fasaden på 30 000 kvadratmeter är uppbyggd av fasta glas och i projektet ingår även det tidigare Canonhuset med sin lågdel och garage. Samtidigt som Kineum pågick också bygget av Skanskas kontorsbyggnad Citygate på tomten bredvid så för att inte skapa problem med leran slog man i perioder ner varannan påle.

Ett upplevelsehotell

Förutom entréhallens bar och restaurang går det att äta och dricka på flera andra ställen i huset. Enligt Christopher Grujovic ska Jacy´s vara ett upplevelsehotell och för att skapa stämning finns flera publika brasor som eldas med björkved.

Som tack för presentationen fick Ola Hansson och hans kollega från hotellet varsin tavla signerade BTF:s hedersmedlem Sven-Eric Svenson. Efter det kunde BTF:s medlemmar gå själva runt i hotelldelen och se sig om.

Personerna på bilden är från vänster Christopher Grujovic och Ola Hansson.

Dela