Sök
Stäng denna sökruta.

NYHETSBREV MAJ–23

Bubblande årsmöte

11 maj 2023

I mitten av februari hade BTF sitt årsmöte som inleddes med bubbel och avslutades med middag. Däremellan var det auktion med akvarellmålningar och val av nya ledamöter till styrelsen. En allt igenom lyckad kväll.

Årsmötet ägde rum i Byggmästarföreningens lokaler ovanför Götaplatsen. Kvällen startade med mingel och bubbel i en av byggnadens vackra salar. Därefter var det dags för själva årsmötet som inleddes med att BTF:s sekreterare Inger Skogsberg berättade om den nya organisationen för stadsutveckling i Göteborgs Stad. Den innebar att fem nämnder upphörde i början av året och ersattes av stadsbyggnadsförvaltningen, exploateringsförvaltningen, stadsmiljöförvaltningen och stadsfastighetsförvaltningen. Syftet är att uppnå en mer sammanhållen stadsutvecklingsprocess.

Auktion

Efter Ingers Skogsbergs dragning stod en lite annorlunda punkt på programmet. Med ordförande Johan Engström som auktionsförrättare kunde alla vara med och buda på Sven-Eric Svensons akvarellmålningar. Sven-Eric är hedersmedlem i föreningen och har tecknat och målat av massvis av byggnader i Göteborg. Hans konst är populär och såldes fort under mötet.

Nya ledamöter

På dagordningen stod val av nya ledamöter till styrelsen. Det resulterade i att Johan Engström sitter kvar som ordförande ännu en period. Som vice ordförande valdes Paul Björk som är servicechef på K21. Föreningen fick också en ny klubbmästare i form av Christina Cleve Aponno, arkitekt och inredningsarkitekt på Cleve & Co Arkitektur.

Kvällen avslutades med middag för alla närvarande medlemmar som sedan tackade för en trevlig kväll tillsammans.

Text och foto: Paula Isaksson

Bilder:

1. Ann-Charlotte Hellman

2. Birgitta och Stefan Pettersson

3. Christer Wannheden, Bengt Andersson Liselius och Katarina Liselius

4. Malin Forsberg och Inger Skogsberg

5. Kvällen avslutades med middag

6. Paul Björk, Johan Engström och Sham Billgardt

7. Per Hellman och Henrik Witt

8. Charlotte Kellgren, Christina Cleve Aponno och John Ovenmark

9. Annika Steen, Christer Wannheden och Carin Abrahamson

Dela