Sök
Stäng denna sökruta.

NYHETSBREV AUGUSTI -23

Fullbelagt när BTF kom till Mölndals nya hotell

16 augusti 2023

Runt om i Göteborg växer det upp hotell som svampar ur jorden. Ett av de senaste i raden är Hotel The Weaver som ligger i Mölndal och invigdes för två år sedan. BTF var där på studiebesök en regnig kväll i maj.

På BTF:s besök var hotellet fullbelagt precis som det brukar vara flera dagar i veckan. Som mellanprishotell på Mölndalsvägen nära Liseberg lockar det barnfamiljer, men är också ett populärt tillhåll för konferenser.  Just den här kvällen fanns också arkitekten Peter Håkansson Torring från Krook & Tjäder i huset för att presentera projektet.

Hotel The Weaver ligger i Krokslätts Fabriker som domineras av flera nya kontors- och bostadshus signerade Wingårdhs. Att Krook & Tjäder skulle få rita hotellet i området blev både en överraskning och ett trendbrott.

Saknar baksida

Byggnaden består av en hög och en låg del, som höjdes respektive minskades sent i projektet. Anledningen var, med arkitektens egna ord, att lågdelen från början såg för ”biffig” ut intill högdelen, som i sin tur mest liknade en ”stubbe”. Därför gjorde man om och alla blev nöjda med resultatet.

Speciellt för The Weaver är att byggnaden inte bara har en entré från framsidan utan också två från den andra sidan. Syftet är att de som arbetar i området ska känna sig välkomna in i till restaurangen. Därför finns det inte någon egentlig baksida, men mellan entréerna är transportintaget placerat.

Som brukligt är stötte man på både små och stora problem under resans gång. Ett av dem var hur man skulle lösa isoleringen mellan de stora konferenslokalerna och hotellrummen bredvid. Det tog också mer tid än beräknat att rita och planera skyddsrummen under huset.

Ett väldigt rolig projekt

Entreprenör var K21 som regelbundet ville träffa arkitekten för att diskutera igenom olika saker. Det innebar att han var ovanligt mycket ute på bygget, något som Peter Håkansson Torring uppskattade. Överhuvudtaget var det ett väldigt roligt projekt att jobba med, berättade han.

Efter presentationen blev det rundvisning i byggnaden. Den leddes av marknadschefen Linus Gill som visade konferensavdelningen, ett par lediga gästrum och de publika utrymmena – som sig bör när BTF kommer på hotellbesök.

Som tack för kvällen fick både Peter Håkansson Torring och Linus Gill varsin tavla signerad BTF:s hedersmedlem Sven-Eric Svenson.

Personerna på bilden är 1. Peter Håkansson Torring 2. Linus Gill

Foto: Paula Isaksson

Dela