Sök
Stäng denna sökruta.

Generös företagsafton med klimattema

8 januari 2024

Vi skulle vara på Packhusplatsen 3 i slutet av oktober för att hos Tenant & Partner få veta hur det går att skapa kontorslokaler med fokus på miljö och klimat. Men Packhusplatsen 3, var ligger nu den? Inger Skogsberg berättar om höstens företagsafton som startade något förvirrat men övergick i en trevlig kväll med intressanta presentationer och god mat och dryck.
BTF hade företagsafton hos Tenant & Partners

I oktober är det rätt mörkt vid 17-tiden och Packhusplatsen är en stor plats med många hus, delad av en genomfartsgata och med en Västlänken-grop omringad av höga plank.
Efter att ha vandrat runt, sökt med hjälp av Google och funderat på hur stadens namnberedning tänker när det kommer till husnummer, så ser jag plötsligt hur siffran tre lyser på en av fasaderna. Den tillhör Transatlantics fina kontorsbyggnad från mitten av 1940-talet, som nu har blivit kontor för många olika företag. Och det är här vi ska vara ikväll på företagsafton.

Förutom mig hittade runt 20 andra BTF-are till sist rätt och välkomnades i Tenant & Partners kontor med välkomstdricka och lite att tugga på. Därefter bjöds vi på en läcker buffé med mycket gott att både äta och dricka.

Efter måltiden samlades vi för att få lyssna till olika presentationer på temat Ekologiskt hållbart byggande med koppling till kontorsmiljöer. De fem företagen som medverkade under kvällen var:

  • värden Tenant & Partners som är projektledare, letar lokaler och tar fram kontorslösningar
  • Roommejts som arbetar med systemväggar
  • Saint-Gobain Ecophon som utvecklar, tillverkar och marknadsför akustiksystem
  • Martela som hyr ut möbler och inredning, och designar arbets- och lärmiljöer
  • ByDemand som är ventilationskonsulter.

 

Efter genomgången blev det tid för frågor och synpunkter från både föredragare och BTF-are. Som tack för ett fint arrangemang skänkte BTF en akvarell av föreningens hedersledamot Sven-Eric Svenson till kvällens värd. Därefter vandrade vi ut i den mörka Göteborgskvällen.

Inger Skogsberg

Dela