Sök
Stäng denna sökruta.

NYHETSBREV SEPT -21

Hej medlem!

22 september 2021

Viktor Barnö, jobbar som VVS-projektör på ByDemand. Viktor är 27 år.

Du är ny som medlem I BTF. Hur hittade du hit?

– Jag är egentligen utbildad maskiningenjör men det var inte så lätt att få jobb under coronan utan istället öppnade sig möjligheten att komma till ByDemand och börja jobba som VVS-projektör. Men i och med det behövde jag lära känna en ny bransch så för mig blir BTF en jättemöjlighet att komma ut på byggen och se vad som händer. Sedan blir det också ett sätt att knyta kontakter och lära känna fler folk i branschen än bara dem som sitter på kontoret.

Är det inte stor skillnad på att jobba som VVS-projektör och maskiningenjör?

– Nej, förr i tiden var en VVS-ingenjör egentligen maskiningenjör men idag är yrket mer riktat mot bilindustrin. Egentligen gör man samma saker, räknar på flöden, pumpar och aggregat, bara det att jag applicerar allt på en husradiator istället för på en bilradiator.

Är du göteborgare?

– Ja, jag är uppvuxen i Tjuvkil mellan Marstrand och Kungälv, ute på landet kan man säga. Men nu bor jag i Göteborg och flyttade faktiskt till Majorna i förra veckan så jag håller på att måla om lägenheten, jag har vit färg i håret och överallt.

Pandemin har ju förändrat livet för många, berätta hur du har påverkats.

– När den började var jag fortfarande student och bodde i min lilla studentlägenhet. Det var inte jättehärligt att inte få komma ut och träffa människor så jag förstår att folk kan må dåligt. Som tur är har jag kunnat komma hit och jobba, vi är ett litet kontor och flera har jobbat hemifrån så jag har suttit här med två andra personer. Det har varit jätteskönt, speciellt när man som jag är ny på kontoret och har många frågor.

Vad är bland det första du ska göra nu när restriktionerna släpper?

– Platsbesök på ställen som jag projekterar för! Det blir kul att få komma ut och se dem i verkligheten, det blir lite mer hands on.

När du inte jobbar, vad gör du då?

– Oj, för mycket saker! Jag har jättemånga hobbys, jag spelar golf, tennis och padel, jag klättrar, mekar med bilar, umgås givetvis med kompisar och familj, och så kitesurfar och surfar jag. Jag försöker planera så mycket jag kan för att hinna med allt.

Någon särskild resa du vill göra med BTF?

– Jag ser lika mycket fram emot att åka till ett bygge i Göteborg som att åka till exempelvis Lissabon. Alltså, det spelar inte så stor roll, bara jag får komma ut och lära mig mer om arkitektur, byggteknik och höra andras tankar.

Det låter som att du är riktigt sugen på att få komma ut i verkligheten?

– Haha, ja, man har ju bara rört sig från lägenheten till jobbet och därifrån till affären och sedan hem. Så nu vill jag ut och se annat.

 

Frågeställare: Paula Isaksson

Dela