Sök
Stäng denna sökruta.

NYHETSBREV JUNI 21

Hej Medlem!

22 juni 2021

Anna Törnqvist, vd för Alexanderssons Fastigheter

Hej Anna! Du är ny som medlem i BTF?

–Ja, jag gick med i maj i år, men har haft det i bakhuvudet i många år. Min mamma var medlem och följde med på många studiebesök och resor, och sedan har jag också hört flera kollegor prata gott om föreningen. Men det är först nu som barnen är så stora att jag inte behöver tänka på att alltid åka hem efter jobbet utan kan följa med på studiebesök med mera.

Du har varit i byggbranschen i tio år, vad gjorde du innan dess?

– Jag är utbildad civilekonom och jobbade med it-projekt i några år på Volvo. Men jag ville jobba mer med människor så jag utbildade mig till polis och sedan blev det några år som det på Hisingen.

Så du har alltså gått från polis till att jobba med fastigheter?

– Ja, Alexanderssons är ett familjeföretag som startades av min morfar på 40-talet och sedan drev hans barn det vidare. Min mamma var vd så jag har ju följt bolaget genom åren och även suttit med i styrelsen. När det blev tal om pensionsavgångar blev jag intresserad så 2012 klev jag in i bolaget, och 2014 tog jag över vd-skapet.

Nu får du jobba med både ekonomi och människor?

– Ja, jag har dagligen kontakt med våra hyresgäster och som ledare har man ju också personalansvar. Den ena dagen är inte den andra lik, det är lite grann som polisyrket.

Vad ser du fram emot som medlem i föreningen?

– Att få träffa kollegor i branschen under trevliga former och få både idéer och inspiration så att jag kan utvecklas yrkesmässigt. Jag älskar också att resa, när folk frågar vad jag har för hobby brukar jag svara att det är att resa. Det är en fin del av livet som jag har saknat nu under pandemin.

 

Frågeställare: Paula Isaksson

Dela