Sök
Stäng denna sökruta.

NYHETSBREV OKTOBER -21

Hej medlem!

25 oktober 2021

Gabriella Lörnbo, nytillträdd vd på Göteborgs Byggmästareförening

Du är ny både som medlem i BTF och som vd på Göteborgs Byggmästareförening?
– Ja, den här vd-tjänsten kom upp lite plötsligt, det var inte riktigt planerat att jag skulle börja jobba redan nu. Jag skulle egentligen ha varit föräldraledig till november och sedan skulle min sambo ha tagit vid, men nu blev det inte så. När det gäller BTF så var det Christina Lööf, som tidigare hade den här tjänsten, och som sitter med i BTF:s styrelse, som tipsade mig om föreningen och tyckte att jag skulle gå med.

Var kommer du ifrån närmast, innan du gick på föräldraledighet?
– Jag har min stora bakgrund i försäljning och marknad, till exempel jobbade jag på Triumf Glass i tio år. Av en slump kom jag sedan in i byggbranschen och hamnade på Veidekke Bostad som marknadskommunikatör. Det var jättetrevligt och efter det gick jag vidare till Byggföretagen, eller Svensk Byggindustri som det hette då, till deras utbildningscenter. De sitter i samma byggnad som Göteborgs Byggmästareförening så det känns fantastiskt roligt att vara tillbaka i huset.

Vad är det som lockar i byggbranschen?
– Det är en väldigt spännande bransch, det händer ju extremt mycket, speciellt i Göteborg. Man bygger staden, man bygger landmärken och infrastruktur, det är helt fantastiskt. Och det här att få ta över efter Christina känns jättestort, ja det känns magiskt att få vara i det här vackra huset och ha alla kontakter med medlemmarna.

Idag byggs ju det ena höga huset efter det andra i Göteborg. Vilket läger tillhör du, för eller emot?
– Jag vet att många säger att Göteborgs skyline förvinner men personligen tycker jag att det är häftigt med de här höga byggnaderna. Till exempel är Citygate, Nordens högsta kontorshus, superfräckt och även Karlatornet, de sätter Göteborg på kartan lite mer. Staden behöver moderniseras men samtidigt får inte de fina gamla byggnaderna försvinna, man måste hitta en bra balans.

Berätta vad du gör när du inte jobbar!
– Hela familjen är väldigt engagerad inom judo, vi är alla med i Lerums judoklubb, min yngsta är medlem sedan han var en månad! Jag har även varit ordförande i Göteborgs judoförbund och sitter med i Svenska Judoförbundets tävlingsutskott. Det är en väldigt bra sport, man lär sig falla rätt, eller att inte falla, och det finns också en väldigt fin värdegrund som handlar om respekt och ödmjukhet.

En sista fråga: Skulle du kunna tänka dig att gå in och efterträda Christina även i styrelsen? Just nu finns det flera lediga poster.
– Kanske på sikt, just nu har jag mycket med att sätta mig in i mitt nya jobb och den lilla elvamånaderskillen tar också lite tid. Men på sikt, absolut, jag tycker det är viktigt med föreningar så det är inget som jag är främmande för.

Frågeställare: Paula Isaksson

Dela