Sök
Stäng denna sökruta.

NYHETSBREV JUNI–22

Hej styrelse!

30 juni 2022

Fotis Xenokotas, teknisk förvaltare på Statens fastighetsverk, vice skattmästare i BTF:s styrelse Ibland är vägen kort från att bli medlem i BTF till att väljas in i föreningens styrelse. Så var det i alla fall för Fotis Xenokotas som nyligen hoppade in på den vakanta posten som vice skattmästare. Vi ställde några nyfikna frågor om vem han är och vilka projekt han hoppas få besöka med BTF.

Du är färsk som både medlem och styrelseledamot och även på ditt nya jobb. Berätta först om hur du kom med i BTF?

– Det var via arbetskamrater som berättade att de skulle på studiebesök på Skansen Kronan. Jag passade på att följa med och tyckte det var så intressant att jag blev medlem direkt på plats.

Sedan tog det inte lång tid tills du blev invald i styrelsen?

– Nej, och det var verkligen överraskande. Jag blev uppringd av ordförande och erbjuden rollen som vice skattmästare. Det är inget som jag har varit förut, däremot har jag suttit med i flera styrelser för små fotbollsklubbar och fått peta i allt möjligt. Men det gäller att veta var siffrorna ska in så det blir rätt.

Parallellt har du också börjat på ett nytt jobb?

– Ja, jag jobbar som teknisk förvaltare på Statens fastighetsverk sedan en dryg månad tillbaka. Vårt distrikt har ansvar för alla statliga fastigheter från Väderöarna ner till Halmstad och det handlar om både små och stora jobb. Ofta är det saker som ska åtgärdas för att fastigheterna ska må bra, fungera och vara tillgängliga.

När du inte jobbar, vad gör du då?

– Det blir en del träning, Friskis och Svettis ligger mig varmt om hjärtat så jag går dit flera gånger i veckan. Sedan har jag lite andra intressen som gamla bilar, idrottsföreningar och att se på fotboll.

Vad hoppas du få ut av ditt medlemskap i BTF?

– Jag går ofta förbi projekt som jag vill veta mer om, men det är ofta svårt att få insyn i vilka som har ritat och byggt dem eller vad de bär på för olika hemligheter. Så det ska bli kul att få chans att komma in i några av dem. Dessutom finns det en massa kunskap i föreningen som det ska bli roligt att få ta del av. Sedan hoppas jag att jag själv ska tillföra något till styrelsen.

 Vilka projekt i staden är du extra nyfiken på?

– Det byggs mycket runt Järntorget som jag är intresserad av. Alla byggnader har väldigt olika former, en buktar hit och en annan dit, och på långt håll ser det väldigt trevligt ut med de olika karaktärerna.

Vad gör du i sommar?

– Då åker jag till vårt sommarställe vid Väröbacka och därifrån blir det också några utflykter, bland annat till Mönsterås och kanske uppåt västkusten. Jag är med i ett kompisgäng där det brukar hända saker med mycket kort framförhållning. Det är både roligt och charmigt.

Frågeställare: Paula Isaksson

Dela