Sök
Stäng denna sökruta.

NYHETSBREV MARS–22

Hej styrelsen!

3 mars 2022

Niklas Bidestedt, vd på Holmqvist Elteknik, skattmästare i BTF:s styrelse Niklas Bidestedt är ny både som medlem och styrelseledamot i BTF. Sedan årsmötet i februari har han rollen som föreningens skattmästare. Häng med när vi försöker ta reda på lite närmare vem han är!

Jag intervjuade dig för ett år sedan för en artikel till nyhetsbrevet om hur ditt företag påverkades av pandemin. Strax därefter blev du medlem i BTF, hur kom det sig?

– Det var tack vare dig eller ditt fel, eller vad man ska säga!? Jag såg BTF som en möjlighet att utveckla mitt nätverk, träffa intressanta människor och få chansen att följa med på studiebesök och studieresor för att insupa kunskap på ett trevligt sätt. Jag kände att det här var en kul grej som jag ville göra.

Sedan blev du ganska snabbt indragen i styrelsen?

– Ja, jag är en sådan person som gillar att engagera mig. När jag går iväg på olika årsmöten brukar min fru säga att ”Kom nu inte hem med styrelsejobb!”. Men om inte någon annan ställer upp så får man ju själv göra det.

Du är skattmästare i BTF, har du haft den rollen i någon annan förening?

– Nej, men jag har ekonomisk bakgrund så det var den rollen som jag tyckte verkade vara mest intressant. Som skattmästare gäller det att ha järnkoll på ekonomin och se till att vi har tillräckligt med medel för att kunna göra det vi vill i föreningen.

Du är 38 år och bor vid vattnet nära Marstrand. Har ni båt?

– Ja, vi har en liten båt som vi åker ut med till öarna för att bada och fiska. Jag gillar också att glida ut en tidig morgon, dricka kaffe, äta en smörgås och fiska lite.

Om vi ska prata jobb en stund, du är vd för Holmqvist Elteknik. Berätta hur du hamnade där!

– Det var min pappa som startade bolaget och han körde som ensam i många år. Jag kom in 2012 efter en övertalningskampanj som hette duga. 2017 blev jag delägare och vd, sedan gick pappa i pension. Idag har vi 11 anställda.

Jag har hört att, om du får välja, helst håller på med ljusdesign.

– Jag älskar att gestalta med ljus så att man verkligen lyfter fram en vacker fasad eller trädgård, det är oerhört tillfredsställande. Men vi gör väldigt blandade grejer i företaget, jag brukar ibland säga att jag ser mig som en förbundskapten i fotboll, man får formatera startuppställningen efter gubbarna man har inne.

Du är tydligen också en person som gillar äventyrliga resor.

– Ja, jag ger mig gärna ut på okänt vatten när jag reser. Idag finns det väl ingen del av världen som är outforskad, men jag försöker håller mig undan turiststråken och åka på resor där man upptäcker nya kulturer och blir utsatt för saker som man inte är van vid hemma. Till exempel var vi hela familjen i Vietnam, inte på de populära öarna, utan vi tog våra ryggsäckar och begav oss till de centrala och norra delarna. Jag har också varit i norra Australien och det är nog inte så vanligt.

BTF planerar en resa till New York i november. Är det ett resmål som lockar dig?

– Absolut! Jag har inte varit där förut och det är en stad som jag drömmer om att få besöka.

 

Frågeställare: Paula Isaksson

Dela