Sök
Stäng denna sökruta.

NYHETSBREV MAJ-21

Hej Styrelsen!

26 maj 2021

Jonas Elgblad, elkonsult och CAD-ansvarig på Nova Elkonsult, vice klubbmästare i BTF:s styrelse

Vem är du, berätta!

– Jag är 29 år, uppvuxen i Olofstorp utanför Göteborg, och började jobba på Rejlers direkt efter elprogrammet. Efter några år blev jag tillfrågad om jag ville följa med när Lars Kindholm, som tidigare har varit ordförande i BTF, slutade på Rejlers för att starta Nova Elkonsult. Så det gjorde jag.

Du jobbar inte bara som elkonsult utan också som CAD-ansvarig. Hur kom du in på det spåret?

– Jag har alltid varit it-intresserad och när jag började på Rejlers såg jag flera sätt som det gick att effektivisera arbetet på med hjälp av CAD. På skolan hade jag bara gjort ritningar i programmet men jag insåg att man kunde använda det till så mycket mer. Så jag kom med i en grupp som tog fram standarder och arbetsmetodik och det har jag fortsatt med på Nova Elkonsult. Den roll som jag fyller som CAD-ansvarig behövs på alla företag, stora som små.

Jag ser att du har ett piano bakom dig, spelar du mycket?

– Ja, jag kommer från en musikerfamilj, och som liten hände det att jag satt med en maracas när morfar spelade på dragspelet. Mina föräldrar tyckte att jag hade taktkänsla så jag började ta lektioner i slagverk och spela trummor i olika band. Sedan gick jag i musikklass och där skulle man lära sig behärska flera instrument så då blev det också piano. Dessutom bildade jag nyligen en duo med en kompis där jag spelar elbas, det är väldigt roligt.

Nu har det gått lite drygt två år sedan du kom med i styrelsen som vice klubbmästare. Vad gör du som det?

– Som vice klubbmästare ska man främst lära sig vad det innebär att vara klubbmästare. Som det har man ansvaret för att planera resor ihop med resebyrån och ordföranden, boka lokaler och arrangera våra lite större styrelsemöten då respektive också får följa med.

Vart går nästa resa, tror och hoppas du?

– Vår ambition är att ha resmål dit man inte åker på sin semester utan att man ska få chans att titta på spännande objekt ute i världen som man kanske inte skulle få se annars. Det ser jag fram emot och hoppas att det ska komma igång ordentligt till hösten så att New York-resan äntligen kan bli av. I så fall blir det min första resa med BTF.

Frågeställare: Paula Isaksson

Dela