Sök
Stäng denna sökruta.

NYHETSBREV MAJ-23

Hej styrelsen!

11 maj 2023

Christina Cleve Aponno, arkitekt och inredningsarkitekt på Cleve & Co Arkitektur, är ny klubbmästare i BTF:s styrelse

Du blev vald till klubbmästare vid BTF:s årsmöte i februari, har du hunnit bli varm i kläderna?

– Ja, jag har verkligen kastats in i hetluften eftersom jag håller i föreningens resa till Hamburg i höst. Jag har också arrangerat avtackningsmiddagen för tidigare styrelsemedlemmar. Så man kan säga att jag har blivit halvvarm i kläderna.

Hur känns det, är det här en roll som du tror att du kommer trivas med

– Absolut, det är jättekul. Jag tror att klubbmästare är det roligaste styrelseuppdraget för det handlar om att ordna myset kring BTF:s träffar som mat, fika och annat. Styrelsen är också ett jättetrevligt gäng. Jag kom med i styrelsen redan i augusti för att hinna se vad uppdraget handlade om innan jag blev ordinarie så jag har haft tid att lära känna de andra.

– Just nu håller jag tummarna för att Hamburgresan blir av för det verkar vara spännande att få vara en form av reseledare.

Berätta, vem är du?

– Jag har precis fyllt femtio och är en ganska social person så jag nöjde mig inte med en fest utan hade tre fester. Som grädde på moset åkte jag också med familjen till Rom och det känns som att jag har firat hela våren.

– Men nu är det bara jobbet som gäller. Jag är utbildad arkitekt och även inredningsarkitekt så jag har dubbelexamen. Innan jag startade mitt eget bolag för två och ett halvt år sedan var jag bland annat på Moelven, numera Modus Sverige, i sex år. Mitt uppdrag var att skapa kontor och det har jag fortsatt med i min egen verksamhet. Jag har också utvecklat mig mot ny- och ombyggnation av villor och ännu mer inredning.

 När du inte jobbar eller ordnar stora fester, har du några särskilda intressen?

– Arkitektur och inredning är både jobb och intresse för mig, det går ihop. Jag har ett instakonto kring inredning som har några tusen följare så det håller jag också på med. Sedan älskar jag att pyssla hemma, vara med min familj och träffa vänner. Under sommaren åker jag gärna till vår stuga i Norge.

 En sista fråga, hur fick du reda på BTF?

– Via mitt instakonto började jag följa Innerstadens arkitekter som drivs av föreningens ordförande Johan Engström. Vi tog en kopp kaffe tillsammans för att diskutera eventuellt samarbete och då berättade Johan om BTF. Sedan dröjde det inte länge förrän jag kom med i styrelsen.

Frågeställare och foto: Paula Isaksson

Dela