Sök
Stäng denna sökruta.

NYHETSBREV OKTOBER - 21

Hoppas vi inte spolas ut i älven

25 oktober 2021

Månadens nyhetsbrev handlar om grönska, klimat och jämlikhet. Tydligen är det fortfarande inte självklart att man ska kunna utföra sitt arbete under samma förutsättningar oavsett kön eller genusidentitet. Vi behöver rannsaka oss själva som arbetsgivare och kollegor här och se världen omkring oss och utanför linkedin-stereotypens multisportande mellanchefsideal.

Tydligen ska det bara regna hela tiden också, åtminstone i dag. Det bara öser ner. Jag tycker mig i vädret se den klimatförändring som det talas om. Kanske kan årets fysikpris hjälpa oss att förstå de komplexa system som ligger bakom det klimat och väder vi har. Hörde på radio att vädret kunde liknas vid en hund om husse var klimatet. De hänger alltså ihop, men är långt ifrån samma sak och ska inte förväxlas.

Men regnet gör också gott! Utan denna vara hade Göteborg inte kunnat utses till en av Europas grönaste städer, eller hur? Hoppas bara att det inte blir för mycket, så att vi spolas ut i älven. Allt fler städer börjar bygga upp system för att skydda sig undan stigande havsnivåer, så även vår stad.

Vi behöver dig i styrelsen! Det har varit tufft att hålla igång arbetet under pandemin och vi behöver nytt blod och ny energi i styrelsen. Vi har ett par planerade avgångar i och med årsmötet, men även någon som ska gå i pension och någon som ska vara föräldraledig. Vi behöver dessutom få in nya tankar och initiativ om hur vi kan utveckla vår förening och göra det intressant för nya medlemmar att söka sig till oss.

Så det är dags att delta i föreningslivet! Ta kontakt med oss och anmäl ditt intresse! Även tidigare styrelseledamöter är välkomna att höra av sig.

Ordförande Johan Engström 

Dela