Sök
Stäng denna sökruta.

NYHETSBREV MARS–22

Ju mer vi är tillsammans!

3 mars 2022

Nu har vi klarat av ännu ett årsmöte online som inleddes med att BTF- medlemmen Anders Svensson föreläste om arkitekturens roll i staden. Efter flera decennier i stadens tjänst kunde han komma med många sunda tankar om frihetlig arkitektur och den växande staden. Hans föreläsning önskar man att alla samhällsbyggare skulle få höra på sin första utbildningsdag.

Möjligheten att fånga upp medlemmar som vill arbeta med styrelsearbete har påverkats hårt av att vi inte har kunnat träffas spontant under olika evenemang. Därför har vi några luckor i styrelsen, även om samtliga ämbeten är bevakade av minst en person. Vilken är din speciella förmåga? Är du osäker på hur du kan bidra, hör av dig ändå! Ju fler vi är tillsammans!

På årsmötet presenterades ett par studiebesök som kommer upp på agendan under året, kontorshuset Nodi i nya Hovås och tillbyggda Sjöfartsmuseet Akvariet. Du kan läsa om båda här i nyhetsbrevet! Vill du dela med dig av något projekt och stå värd för ett av BTFs studiebesök? Välkommen i så fall att kontakta någon av oss i styrelsen. Under pandemin har det varit otroligt svårt att få komma till och vi törstar efter ny inspiration.

Vi är nu ungefär lika många ordinarie medlemmar som veteraner. Under åren har vi sett att veteranerna är väldigt duktiga på att planera olika slags upplevelser. Vi har berömt dem och de har svarat med att, i mån av plats, bjuda in oss till sina evenemang. Håll ögonen även på deras kalendarium, alltså!

För tredje året i rad gör vi ett försök att ta oss till New York. Vår vice klubbmästare Mikael Pousette har börjat styra upp en händelsespäckad och intressant resa i november. Även här manar vi till att hålla ögonen öppna. Av erfarenhet vet vi att det gäller att vara snabb på pucken till populära resmål.

När jag skriver detta är det den 1 mars. Första dagen på den första vårmånaden. Ska bli skönt att gå mot varmare och ljusare tider. Trevlig vår!

Johan Engström, ordförande

Dela