Sök
Stäng denna sökruta.

NYHETSBREV SEPT -21

Ledare: Nu blir det nystart på många plan

22 september 2021

Byggnadsteknik är ett oerhört viktigt ämne. Det insåg jag om inte förr så i helgen efter att ha spenderat natten utomhus som ledare för Göta Lejons äventyrsscouter. Vi behövde tak över huvudet, och detta ordnade vi med en tunn duk som spändes upp för att skapa lä och leda bort eventuellt regn från sovplatsen. Vår värmekälla var en stockeld som skulle vaktas och matas natten igenom. Myggor slapp vi tack vare brasans förbränning som var så dålig att det bildades ett överskott av rök. Tacksam över att slippa ännu en natt på detta sätt somnade jag kvällen därpå in i en torr, mjuk och varm säng i en lägenhet med varmvatten och centralvärme.

För att sprida kunskapen om byggnadsteknik kan vi som är med i BTF vara ambassadörer och berätta hur det går till att bygga smarta, fungerande och hållbara samhällen. Nu ser vi med förväntan fram emot att få komma igång igen med föreläsningar, studieresor och andra sammankomster så att vi får möjlighet att ses, diskutera och förkovra oss.

Eftersom vi inte haft möjlighet att träffa våra medlemmar fysiskt på länge har det varit svårt att fiska nya aspiranter till våra styrelseposter. Därför välkomnar vi alla som vill öka sitt engagemang i föreningen och gå med i styrelsen att höra av sig till oss. Några vakanser finns att tillsätta omgående, eventuellt ytterligare någon efter årsmötet.

Vi har också de senaste åren gjort ändringar i hur vi kommunicerar med våra medlemmar. Nyhetsbrevet har gett oss nya möjligheter till marknadsföring och nu vi vill bjuda in våra medlemmar till att annonsera, så att era företag blir mer synliga för varandra och andra – i stort eller litet format spelar ingen roll. Hör av er, så berättar vi mer!

Till sist så måste jag berätta att vår sekreterare Christina Lööf avslutar sitt engagemang i och med årsmötet. Dessutom går hon i pension och slutar som vd på Göteborgs Byggmästareförening, vilket innebär att vi inte längre kan husera i deras lokaler. Förslag på ny lokal där vi kan låna eller hyra in oss för våra sammanträden, aktiviteter och evenemang mottages tacksamt! Det känns som att vi har en nystart på många plan och därför har alla möjligheter att göra BTF till något som passar nya ambitioner i en ny tid!

 

Ordförande Johan Engström 

Dela