Sök
Stäng denna sökruta.

NYHETSBREV DECEMBER -22

Min bästa julklapp? Ledighet med familjen och att vi blir fler i styrelsen!

19 december 2022

Nu är det jul igen! Och den ser ut att bli vit i år (åtminstone när jag sitter och skriver detta en vecka före julafton)! Under juldagarna kommer jag satsa hundra procent på familjemys och samla kraft för ett nytt år med föreningsliv.

Som många av er säkert har märkt har vi börjat komma igång med studiebesöken igen. Med dessutom flera bra nyrekryteringar till styrelsen ser jag fram mot att trenden skall hålla i sig. Till våren kan vi förhoppningsvis få besöka såväl Karlatornet som ombyggda Sjöfartsmuseet och i det här nyhetsbrevet skriver vi också om två andra kommande studiebesök; möteshallen i Vänersborg och Träkronan i Östra Kålltorp. Båda projekten har trä i fokus.

Vi har också med ett referat från höstens studiebesök på Hotel Draken och bilder från rundvisningen i Platinan. Dessutom går det att läsa om veteranernas faktaspäckade föreläsning om Göteborgs Hamn.
Jag vill upprepa min tidigare vädjan till våra medlemmar att engagera sig i styrelsearbetet. Trots nya värvningar är vi inte fulltaliga och många ledamöter har gått långt över tiden – mest för att de inte har velat lämna, men även för att det inte har funnits ersättare. Tanken är att man engagerar sig två år först som vice för att lära sig sitt ämbete, och sedan två år som ordinarie. Därefter frågar valberedningen om man vill fortsätta med någon annan uppgift. Som ordförande går man efter fyra år över till valberedningen. Själv är jag ordförande på övertid men har nu en ny vice ordförande i Paul Björk från K21. Men vi behöver även en ordinarie och en vice sekreterare, en ordinarie skattmästare plus vice och en vice webbansvarig.
Med detta sagt vill jag passa på att göra en lite påannonsering för årsmötet i februari. Då har vi återigen möjlighet att vara i Byggmästareföreningens fina hus på Ekmansgatan. Vår hedersmedlem Sven-Eric Svensson planerar att ha en vernissage med sina bilder under årsmötet. Där kan man köpa hans inramade bilder och samtidigt hjälpa Operation Smile. Något att se fram emot, alltså!

Förvisso är det arbetsgivarnas jul i år, men jag hoppas att många av er har chansen att möblera om för att få en lite sammanhängande ledighet tillsammans med nära och kära.

Jag och mina vänner i styrelsen önskar er en fin jul och ett gott nytt år! Så ses vi igen 2023.

Er ordförande

Johan Engström

Dela