Sök
Stäng denna sökruta.

NYHETSBREV MAJ-21

Njut av våren när den är som bäst!

26 maj 2021

Häggens blomning har mötts av syrenens, och skomakarens semester är till ända. Vi kontorsnissar, konsulter och pensionärer kan äntligen börja tänka på hur denna vår andra coronasommar ska se ut. Förhoppningsvis har de flesta fått sin första vaccindos och kan försiktigt börja krama barnbarn och gammelfolk igen.

Med denna förhoppning har vi börjat planera för höstens studieresa till New York. Vår klubbmästare Mikael Pousette har börjat fila på program och planering tillsammans med resebyrån. För säkerhets skull planerar vi parallellt ett inhemskt alternativ, om det skulle visa sig att pandemin ännu en gång sätter krokben för vår långresa.
Månadens nyhetsbrev handlar bland annat om svamp. Vi talar inte om kantareller eller tvättsvamp (som egentligen inte är en svamp, utan en korall), utan om svampmycel som byggnadsmaterial. En tredje livsform på vår planet, med ett otal olika applikationer för att framställa inte minst mediciner och livsmedel, men som också är som ett levande internet mellan träden i en skog, eller som mikroorganismer i och på våra kroppar. Eller ett hot när balansen rubbas och livsformen styr och tar över våra kroppar och livsmiljöer. Troligtvis kommer vi att lära oss enormt mycket mer om svampen det närmaste årtiondet och det är nog bra.
Vi skulle vid det här laget ha försökt oss på studiebesök och föreläsningar online, men det har skjutits på, då vi som arbetar ideellt i styrelsen har haft mer än någonsin att göra på våra arbetsplatser. Samtidigt som många har blivit utan syssla, har andra fått en plötsligt ökad arbetsbelastning. Kanske kan vi ta upp detta till analys i ett framtida nyhetsbrev?

Men se nu till att komma ut och njuta av våren när den är som bäst! Nästa gång vi hörs är det redan sommar.

Ordförande Johan Engström

Dela