Sök
Stäng denna sökruta.

NYHETSBREV JANUARI -21

Nya spännande resmål när pandemin har blåst över

14 januari 2021

I november skulle BTF ha rest till New York om det inte hade varit för pandemin. Föreningens klubbmästare Mikael Pousette svarar på hur resplanerna ser ut framöver.

I maj förra året bjöd styrelsen in BTFs medlemmar till en långresa till New York. Men knappt hade några hunnit anmäla sig förrän resan ställdes in. Anledningen känner vi förstås alla till. Men hur ser planerna ut framöver?

– Ett resmål som vi har på förslag är den nya batterifabriken Northvolt i Skellefteå. Det skulle vara fräckt att åka dit med tåg och övernatta på spännande ställen på vägen. Eventuell skulle vi kunna köra resan tidigt på våren, men som läget ser ut nu är det inte aktuellt att gå ut med information. Eftersom många av BTFs medlemmar är äldre är ju det här med att hålla avstånd väldigt viktigt.

Har ni några andra förslag på lut när det gäller kortresor?

– Ja, vi har faktiskt pratat om Ruhr-området som har förändrats väldigt mycket från ett nedsmutsat ställe till att bli en intressant plats att besöka.

Och vad blir det för framtida långresor, när vi kan leva som vanligt igen?

– New York är fortfarande aktuellt, vi har också pratat om Sydafrika. Vi planerar att fortsätta med långresor vartannat år och kortresor däremellan. Men eftersom vi inte vet hur saker kommer att utvecklas kan vi tyvärr inte säga något i dagsläget.

 

Frågeställare: Paula Isaksson

Mikael Pousette

Dela