Sök
Stäng denna sökruta.

Nyhetsbrev januari 2024

På höga höjder i Citygate

8 januari 2024

Citygate är kontorshuset som oplanerat blev det högsta i Norden. När BTF var på studiebesök i byggnaden bjöd Skanska på en specialtur ända upp till fläktrummet, drygt 140 meter ovan mark, med en närapå oslagbar utsikt över Göteborg.
BTF var på studiebesök på Citygate

Det första som möter den som kliver in i Citygate är ett pampigt atrium med material som glas, sten och trä, och en generös trappa som leder till de första våningarnas konferensrum och co-workingutrymme. Det var också här på entréplan som BTF samlades en kväll i början av september för att få höra om, och gå runt i projektet, som blev inflyttningsklart i oktober 2022.

Citygate är byggt av Skanska som hyr två hela kontorsplan till sitt Göteborgskontor. Kvällen inleddes med att projektchefen David Carlsson presenterade byggnationen från ax till limpa och underhållande beskrev alla utmaningar med logistiken och att bygga högt. Engagerat uttryckte han att han egentligen skulle ha behövt en hel vecka på sig för att hinna berätta om allt som hände på vägen.

Som tack fick David Carlsson en akvarellmålning av Citygate signerad BTF:s hedersmedlem Sven-Eric Svensson som också var med på studiebesöket. Sedan gick hissarna gick varma när David Carlsson visade runt i lokalerna.

Kronan på verket blev den avslutande turen ända upp till fläktrummet, som ligger högst upp på våning 36, med en hisnande utsikt över Göteborg.

 

Dela