Sök
Stäng denna sökruta.

NYHETSBREV AUGUSTI -23

Regnig sommar övergår i aktiv höst

16 augusti 2023

Först kom sommaren och då arbetade många av oss. Sedan kom ovädret och då var vi lediga. Måste säga att jag ändå är ganska nöjd med sommaren, men önskar att jag hade kunnat ta en lite längre semester.

Det har varit roligt att äntligen få fokusera på våra studiebesök igen och i detta nummer tar vi upp två av dem som vi har hunnit med sedan förra nyhetsbrevet – Hotel The Weaver vid Krokslätts Fabriker och Kineum i Gårda. Dessutom innehåller nyhetsbrevet en lite mer matnyttig artikel om Citygate, där vi gör ett studiebesök den 6 september.

Utöver studiebesöken kan vi även se fram mot en företagsafton med mat, dryck, mingel och föreläsningar – missa inte den! Årets resa till Hamburg med Elbphilharmonie med mera kommer att bli oförglömlig för dem som har anmält sig.  Detta blir den första resan som vår klubbmästare Christina Cleve Aponno arrangerar. Hon har skött det lysande och jag ser redan nu fram emot hur hon kommer att lägga upp nästa års resa.

Vi är en grupp frivilliga som arbetar med styrelsearbetet, så det är kanske på grund av det som allt ibland inte flyter till hundra procent. Därför är det viktigt att ni själva hjälper oss att hålla reda på om ni har betalat era medlemsavgifter eller inte. Nu när vi inte längre har några andra intäkter, som annonsintäkter, är det extra viktigt att vi får in avgifterna i tid. Vi har fortfarande också någon enstaka vakans i styrelsen som vice webbansvarig och vice skattmästare. Om du är nyfiken på gemenskapen i styrelsen får du gärna söka upp mig, så att jag kan berätta mer om hur vi jobbar tillsammans.

Det är hemska tider – krig, lågkonjunktur och dåligt väder. Enligt SVT Nyheter har endast en tredjedel av de arkitekter som examinerats de senaste åren en anställning som arkitekt. Skrämmande siffror som skrämmer iväg de duktigaste till andra utbildningar. Det är viktigt att branschen kan bereda en tryggad framtid för dem som är beredda att satsa allt på en karriär inom samhällsbyggande. Många konjunkturorakel förutspår en uppgång från mitten av september i år. Så en vändning kan vara på väg!

 

Ordförande

Johan Engström

Dela