Sök
Stäng denna sökruta.

Nyhetsbrev januari 2024

Trä hela vägen utifrån och in

8 januari 2024

BTF:s sista studiebesök under 2023 ägde rum på kontorshuset Nodi i Nya Hovås. Förutom trapphuset är byggnaden uppförd helt i trä och har prisats flera gånger om för sin speciella karaktär.
BTF var på studiebesök på Nodi

Nya Hovås har utvecklats av Next Step Group. I början av  förra året sålde företaget hela fastighetsbeståndet till Bygg-Göta som tillsammans med Broods fortsätter att driva stadsdelens utbyggnad.

Själva Nodi som ligger vid infarten till Nya Hovås har ritats av White som fick i uppdrag av Next Step Group att formge ett kontorshus i trä. Nodi skulle bli ett landmärke och en arkitektonisk pärla, och för att lära sig mer om trä åkte teamet på studieresa till Österrike och Schweiz. Om detta berättade ansvarig arkitekt Joakim Hansson när BTF besökte Nodi den 23 november. Han beskrev också husets uppbyggnad som har en strikt grund men en ”vild” fasad i linoljepigmenterad furu. Förutom trapphuset som är i betong är även insidan klädd med trä. Planlösningen är flexibel och idag har Nodi 14 hyresgäster

Förutom arkitekten medverkade projektchefen Filip Stefansson från
entreprenören BRA och David Fredriksson från Broods under kvällen. Besöket blev lyckat med mycket intressant information och en spännande rundvisning.

Dela