Sök
Stäng denna sökruta.

NYHETSBREV JUNI–22

Utanför står flädern i full blom

30 juni 2022

Samtidigt som föreningens aktiviteter äntligen börjar smyga igång igen, är det dags för många verksamheter att börja göra sig redo för semester. Utanför kontoret står flädern i full blom och när det är vindstilla är doften näst intill berusande. Vi verkar gå en fantastisk sommar till mötes i år!

Vi har, som ni kanske märkt, numera en mer oregelbunden utgivning för nyhetsbrevet där vi endast publicerar när föreningen har saker att informera om. Eftersom våra marknadsföringsintäkter är närmast obefintliga bekostas nyhetsbrevet helt av medlemsavgifter. Därför är det viktigt att hålla tillbaka produktionskostnaderna.
I detta nyhetsbrev kan ni bland annat läsa om vårt fina studiebesök hos Wallenstam på Kallebäcks Terrasser – ett stycke ny stad på Arlas gamla område. Vi presenterar även två nya styrelsearbetare, vilket är otroligt glädjande. Förhoppningsvis ska de föra oss närmare Statens Fastighetsverk och Göteborgs Byggmästareförening.
Vårt klubbmästeri har nästan höstens resmål färdigt. Det blir en stad som har utvecklats i en otrolig hastighet och i dag är ett storstadsresemål i världsklass – Oslo! New York är alltid New York men vi suger på den karamellen ett litet tag till.

Jag efterlyser ytterligare två styrelsemedlemmar till hösten. Har du redan arbetat i BTFs styrelse och vill vara med igen, kanske i en ny roll? Eller är styrelsearbete något helt nytt för dig? Oavsett, så är vi ett trevligt gäng som har kul tillsammans när vi ses. Är du yngre och vill ha det där lilla extra i ditt cv, så är en styrelseroll alltid ett bra samtalsämne vid en anställningsintervju.

I skrivande stund har jag knappt åtta dagars arbete kvar innan jag måste släppa och ta semester. Det kommer vara lätt att gå ut i sommarvärmen och bara njuta av familjen, men mentalt kommer det att vara svårare. Hur kommer det att se ut i höst? Jag tänker på inflation, Putin, räntor, personalbrist och materialkostnader. Är det en lågkonjunktur som står på lur runt hörnet eller är nyheterna om NATO-medlemskapet något som smörjer industrins hjul och ökar styrfarten igen?
Ha en riktigt fin sommar!

Er ordförande

Johan Engström

Dela